Понеделник, 24 Юли 2017

За Албена Шкодрова Блог

Тук публикувам някои от записките си от пътувания. Истории, хора, случки, които са ме развеселили или учудили, и ми е забавно да разкажа.Лекомислена лична поанта за един сериозен Concours Mondial


May 07, 2012 • Коментари Португалия


В осем трябва да съм в рейса за Порто. Но тъй като съм будна от 4:40, в 7 се озовавам в басейна. Най-после! Сама, с идиотска шапка на главата, купена срещу четири евро само за това топване, пробвам всичко възможно в басейна поред – плосък душ, кръгъл душ, подводно легло от метални лостове, което прилича на уголемено устройство за изтъркване на кал от обувки, балончета, вълни и струи студена вода в джакузито. Дори изкачвам стълбите няколко пъти нагоре-надолу. Само не сядам на белия стол, който прилича да е за потапяне във водата на инвалиди.

Трите дни се изнизаха във вихрушка от хора, сцени, истории, вкусове и мириси. На мен обаче настойчиво ми се върти разговора с испанеца Антонио от предишната вечер в автобуса: започнахме го от къдравите коси. И двамата имаме такива. Каза, че майка му, която живее в Малага, много искала той да няма къдрава коса. Че с нея приличал на циганче. И заради това настойчиво, до смъкване на скалпа, го решела. После някак естествено преминахме от проблемната коса към проблемните уши.

Как се оправят стърчащи, месести уши? С китайски ластик! Някаква испанка, твърди Антонио, измислила много прост начин и е патентована семплото си решение, което включва по две малки пластинки – от едната страна като лейкопласт, от другата – като китайски ластик, за всяко ухо. Лепиш на задната страна на ухото и на мястото на черепа,  където искаш да прилепне, и остава само да натиснеш, за да се затвори китайският ластик. Voila! Голям успех пожънала, съобщава Антонио. Канели я по всички телевизии.

Ето така, и много по-смислени неща научих за три дни в Порто, ама сега за това се сещам и се хващам, как се усмихвам, като превъртам лентата.
Коментари


Вашия коментар
Име  Е-мейл 
Коментар: 
Image verification code:  
 Блоговете на BalkanTravellers.com не се редактират от екипа на BalkanTravellers. Изразените в тях мнения са на авторите на блоговете и не са задължително споделяни от редакционния екип на BalkanTravellers.com. Прочетете повече за редакционната политика на BalkanTravellers.com